Inaugurare și lansare de carte

Această prezentare necesită JavaScript.

Astăzi, 1 martie 2017, elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mihail Sturdza” au fost alături de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”care a inaugurat o nouă filială, care poartă numele marelui scriitor clasic al literaturii române Ion Creangă, de la a cărui naștere se împlinesc 180 de ani.
În prima parte a evenimentului de deschidere au luat cuvântul Maricel Popa, Președinte al Consiliului Județean Iași, care a vorbit despre necesitatea și importanța cărților și a bibliotecilor în viața comunității și Nicolae Zeru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Iași, care a prezentat publicului istoricul bibliotecii instituției pe care o conduce, bibliotecă care stă la baza filialei nou deschisă. Dan Doboș, directorul Bibliotecii Judeţene a prezentat spațiul generos disponibil, vorbind despre noutățile pe care utilizatorii le vor găsi în noua locație: proiecții de filme, mediatecă, un fond de carte de aproximativ 38.000 de volume.
A doua parte a evenimentului a fost dedicată lui Ion Creangă, prin lansarea volumului „Din curtea lui Nică în marea curte a lumii”. Au luat cuvântul prof. univ. dr. Constantin Dram, prof. dr. Claudia Ciobanu și lector dr. Mircea Păduraru care au prezentat studiile referitoare la opera lui Creangă din volumul lansat.

La deschidere au fost prezenți: Neculai Seghedin, prorector al Universității Tehnice „Gh. Asachi”, directori și cadre didactice de la instituțiile de învățământ din apropiere și un număr mare de elevi.

Îmi place

Îmi place

Ador

Haha

Uau!

Tristeţe

Furie

Comentează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s