Sala de lectura

Această prezentare necesită JavaScript.

Biblioteca beneficiază de o sala de lectura unde elevii vin si studiaza bibliografii și cărți destinate numai pentru sala de lectura. Tot la sala de lectura se organizeaza diferite activitati pe teme literare, expozitii de carte si vitrine cu ultimile noutati. În viata multor tineri, biblioteca joaca un rol covârșitor. Nicăieri nu se poate forma și întreține mai cu efect gustul pentru lectura bună decât în atmosfera îmbietoare la citit a unei biblioteci.

In sala de lectura vin elevi din camin pentru a-și face lecțiile, în felul acesta ei sunt atrași curând și spre lectura extrașcolara. Elevul care vine în sala de lectura a bibliotecii sa-si pregateasca lectiile în liniste si adesea în conditii materiale mai bune, în scurta vreme ajunge sa îndrageasca literatura. Chiar daca la început a venit cu scopul de a-si asigura un loc propice pentru învatatura, fara sa se preocupe de citirea altor carti, cu timpul privirea lui s-a îndrepta de la manualele școlare și de la caietele de teme la volumele ispititoare din rafturile bibliotecii și curând dupa aceea va fi tentat să deschida și el o carte de lectură. El se va stradui apoi să-și termine lecțiile cât mai repede, pentru a avea timp să guste și câteva pagini de literatura. Sala de lectura este considerata un fel de mic laborator de lucru cu cartea, indiferent dacă aceasta este un manual școlar sau un roman oarecare. Important este ca atmosfera de munca din sala de lectura exercita o influență favorabila asupra studiului individual care nu se poate limita la manualele școlare.

Pentru a se favoriza lectura, sala de lectură este luminoasa, spațioasă cu mese comode, cu vitrine de cărți frumos aranjate, pe categorii – dupa accesibilitate sau dupa tematica .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s