Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL)

 

Această prezentare necesită JavaScript.

În ziua de 3 aprilie 2019, echipa proiectului Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL) inițiat de Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi a fost prezentă la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași (alături de director adj. prof. Cristina Bida, bibliotecar Rodica Năstase, împreună cu profesori și elevi ai colegiului).

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieții tinerilor, mai ales în nenumărate feluri la care nu te aștepți: relațiile cu prietenii și familia, siguranța, presiunea financiară, dependența, depresia, accidente, bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită, risc de infecție HIV, HCV, HVB prin folosirea în comun a seringilor.

Cum să faci față presiunii grupului? Alege grupul de prieteni în funcție de interesele comune; învață să spui NU. Este bine să îți susții lucrurile în care crezi și să nu faci parte dintr-o „turmă”; încearcă să nu-i judeci pe ceilalți.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada ianuarie-iunie 2019 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de Poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași, comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și inspectorul de specialitate Cora Camelia din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.