,, Un zâmbet, o bucurie, de la copii pentru copii”

,, Un zâmbet, o bucurie, de la copii pentru copii”
Proiect derulat cu ocazia zilei de 1 iunie la Centru de Zi ” Sf. Nicolae”, Lunca Cetatuii

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia, reprezentând vârsta inocenței și a candorii. Jocul și joaca sunt elemente caracteristice copilăriei, ele ii dau farmec, reprezentând o modalitate prin care copiii pot descoperi lumea înconjurătoare și totodată minunatele lucruri pe care copilăria le poate oferi. Aceste elemente se află într-o legătură foarte strânsă: prin joc, copii descoperă lumea, iar adulții se întorc la perioada copilăriei, redescoperind acea vârstă a inocenței. Datorită acestui lucru jocul a devenit adiacent unei alte teme și anume copilăria.
1 iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a aduce un cât de mic zâmbet pe chipul copiilor și… de ce nu, pe chipul tuturor celor implicați în proiect atât direct cât și indirect.
Anul acesta noi, cei de la Colegiul Tehnic „Mihail Strudza”ne-am propus ca prin acest proiect să realizând nu doar o ,,întâlnire’’ fericită a celor mari cu cei mici prin intermediul unor atenţii şi cadouri, ci prin participarea împreună la acţiuni atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari, care mai păstrează încă un crâmpei din sufletul lor de copil.
Oricare dintre noi, pitic sau voinic, are voie sa se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm in urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat, să ne aducem aminte de părinți si să simțim că ludicul înflorește in inimile noastre.
Proiectul de faţă oferă o astfel de ocazie, de întâlnire a copiilor de la Colegiul Tehnic „Mihail Strudza”cu prichindeii de la Centru de Zi ” Sf. Nicolae”, Lunca Cetaţuia. Elevii au fost susținuți în demersul și inițiativa lor de către doamnele profesoare de la liceu , responsabile de activitățile de voluntariat , dar și de Departamentul ProVita al Protopopiatului Iși III reprezentat de părintele Răzvan Grierosu .
S-au împărțit copiilor hăinuțe , dulciuri și cărți , iar tinerii liceeni au creat o atmosferă plină de veselie prin jocuri cu baloane ce au fost modelate la fața locului sub diferite forme de animăluțe sau flori și apoi oferite copiilor .
Colaborarea Liceului cu Departamentul ProVita este mai veche pentru că s-au realizat în ultimii ani și alte activități de voluntariat într-un proiect mai de amploare al Clubului Impact

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s